Skip to main content

Zomer in het land: wat moet je weten?

De zomer heeft zichzelf gelanceerd in Nederland en België, maar wat zijn we er blij mee! De terrassen zijn weer open en langzamerhand zoekt men het water en de bijbehorende strandjes weer op. Genieten! Toch zijn er ook zaken met betrekking tot je haar waar je rekening mee moet houden. Welke effecten voor je haar en kapsel brengt de zomer met zich mee?

Groeit haar sneller in de zomer?

Allereerst, je haar groeit daadwerkelijk sneller! Dat betekent dat je wat vaker een bezoekje zal moeten brengen aan de kapper. Haar groeit gemiddeld zo’n 0,35 mm per dag. Volgens Gezondheidstest groeit dit nog sneller in de zomer doordat het haar aan meer daglicht blootgesteld wordt. De dagen zijn langer, dus krijgt het lichaam meer daglicht te zien, waardoor er meer vitaminen worden aangemaakt. Dit is bevorderend voor de groei van het haar. Hou hier dus zeker rekening mee tijdens het inplannen van afspraken!

Betekent dit dat zonlicht per definitie goed is voor je kapsel? Nee. Veel zonlicht kan ervoor zorgen dat je haar uitdroogt, wat uiteraard geen wenselijk effect geeft voor je kapsel. Probeer zo nu en dan een pet of een hoed te dragen, waardoor je haar even ‘af kan koelen’. Daarnaast is het drinken van voldoende water altijd goed, maar daar haalt je gehele lichaam voordeel uit.

Spoel je haar regelmatig met kraanwater

Ga je voor een duik in een zwembad of de zee? Probeer altijd eerst je haar te spoelen met normaal kraanwater wanneer dit voor handen is. ‘Schoon’ haar is beter bestand tegen chloor en zout, onderdelen die doorgaans niet bevorderend zijn voor je haar.

Geniet van de zon én een mooi kapsel!

Een paar tips, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om genieten. Dit genot kun je positief beïnvloeden door het haar goed te verzorgen, het kapsel behoort immers tot de eerste indruk die mensen van je krijgen. Veel plezier in de zon!