Skip to main content

Sea salt spray gebruiken doe je zo

Door sea salt spray te gebruiken, lijkt het net alsof je uren op het strand hebt doorgebracht. Maar waar spuit je nu sea salt spray en wanneer komt het van pas? Vandaag vertellen we je precies hoe je sea salt spray gebruiken kunt.

Waarom gebruik je sea salt spray?

Sea salt spray is een spray met een mix van water en zeezout. Je gebruikt het om een echte beach look te creëren bij jezelf, maar ook om extra textuur aan je haar toe te voegen. Ideaal voor dames met dun haar, want door middel van sea salt spray blijft je kapsel (incl. schuifspeldjes) langer zitten. Maar dat is nog niet alles, want door sea salt spray bij de haaraanzet te sprayen, komt er ook meer volume in je haar. Afijn, dit haarproduct is dus van alle markten thuis.

Hoe gebruik je sea salt spray?

Maar hoe gebruik je het dan eigenlijk? Spuit je het bij je roots of juist bij de puntjes? Wij vertellen het je. Voor mooie beachy waves met een fijne textuur volg je het volgende stappenplan met een fantastisch eindresultaat:

Stap 1: was je haar (met onze tips in je achterhoofd), of zorg ervoor dat je haar handdoek-droog is. Voor het effect van de spray, maakt het niet uit of je haar nat of droog is.

Stap 2: spray een klein beetje vanaf een afstand op het middelste gedeelte / de haarpunten van je haar. Mocht je extra volume willen? Dan kun je ook een klein beetje sea salt spray aanbrengen bij de haaraanzet. Dit laatste werkt dan wél het beste op nat haar.

Stap 3: ga vooroverbuigen en knijp in je haar om een mooie natuurlijke slag te creëeren bij jezelf.

Stap 4: merk je dat de sea salt spray je haar erg uitdroogt? Breng dan een voedend serum aan bij de haarpunten of breng wat conditioner aan die je de volgende ochtend weer uit kunt spoelen.