Skip to main content

Krullend haar verzorgen: dit werkt!

 • Gebruik een goede zonder sulfaten. Draai je shampoo maar eens om. Grote kans dat jij de woorden SLS ziet staan. Was jij je haar hier regelmatig mee? Dan raden we je aan om die te vervangen door een milde of extreem milde shampoo. Want dit is een extreme reiniger. Check je schoonmaak spullen of zeep maar eens. Een grote kans dat je dit ingrediënt ook hier voorbij ziet komen. Door je haar telkens te strippen, verwijder je de goede huidoliën. Je haar kan sneller vet worden en je kan last krijgen van roos. Klinkt gek? Je hoofdhuid gaat extra talg en huidolie aanmaken omdat het telkens wordt weggehaald.

 • Gebruik ALTIJD (!!) een na het wassen. Beloof ons dat je dit doet! Want een conditioner heeft echt veel meer voordelen dan je denkt voor ons krullende haar. Het legt een beschermend laagje om je krullen.  Heb je breekbaar haar of droog haar? Dan kan het zijn dat het tijd is voor een goede conditioner!

 • Gebruik een zoals een . Een gel is perfect om pluizig haar te voorkomen en zorgt ervoor dat je haar in model blijft. Wij vinden het een must have als curly. Ben je bang dat de gel gaat plakken of dat je krullen hardt worden? Wees gerust, er zijn verschillende soorten gels te verkrijgen in verschillende hold levels. En, je kan het harde laagje na drogen met een olie uit je haar knijpen. Het resultaat? veerkrachtige en glanzende krullen!

 • Gebruik eens in de zoveel tijd een voedende . Conditioning = key voor krullen. De 1 doet het wekelijks, de ander eens in de 3 weken. Ga na wat voor jou het beste werkt. Een haarmasker heeft extra voedende ingrediënten. En geeft dus net iets meer dan een conditioner. Denk je dat een masker te zwaar is voor je haar? Breng hem dan aan op licht vochtig (ongewassen) haar. Gebruik daarna een shampoo en conditioner. Dit heet ook wel een ‘dirty deep-co’.

 • Gebruik WATER bij het stylen. Heb je je stylingproducten aangebracht op je krullen? Zorg dan dat je de producten in je haar knijpt (of, ook wel scruncht). Zorg dat je echt een squeeze geluid hoort. Zo knijp je je haar in model en zorg je dat de producten goed worden opgenomen door je haar. Met kan je extra water toevoegen aan je haar op een gemakkelijke manier.

 • Je krullen drogen met een een . Met een diffuser kan je je haar veilig drogen. Door dit opzetstuk op je fohn te zetten zal de warmte gelijkmatiger verdeeld worden. En wist je dat de pinnen zorgen dat je haar goed in model blijft? Je krullen blijven hierop

 • Misschien heeft iemand je het wel eens afgeraden om je krullen te borstelen. Als je je krullen droog borstelt zijn we het met ze eens. Maar heb jij een (deep) conditioner in je haar? Dan raden we je het zelfs aan om je haar te borstelen. Hierdoor komt je krullenpatroon nog beter naar voren. Want wie weet er krullen te toveren in haar dat knoopt?

 • . Naast ‘gewone’ borstels zijn er ook speciale borstels waarmee je extra definitie kan maken in je haar. Deze brush is echt anders dan een normale borstel. Alle krullen kunnen baat hebben bij deze brush.

 • is een echte must have! Gebruik jij nog een katoenen handdoek en wrijf je die wel eens over je haar? Je kan ze gerust houden maar, haal een speciale handdoek voor je haar.

 • Trial & error + geduld. Dit laatste vinden we 1 van de belangrijkste dingen. Ga je je krullen verzorgen volgens de speciale methode? In de begin periode is het van grootbelang dat je vooral gaat leren. Dus, trial and error. Want hoe reageert je haar op bepaalde producten? heeft de hoeveelheid ook invloed op je haar? en is het misschien handig om bepaalde verzorgingsproducten uit je routine juist toe te voegen of eruit te halen? Het is handig om dit de eerste 3 maanden goed te monitoren. Je haar heeft namelijk ook de tijd nodig om te wennen aan nieuwe producten en een andere manier van bijvoorbeeld wassen en stylen.

 • De producten van Kiki CurlsDe Kiki Curls producten kun je achter elkaar gebruiken. Zo geef je je krullen de verzorging die ze nodig hebben! Dit zijn de producten van Kiki Curls:

  Gebruik de producten in combinatie met elkaar voor een optimaal resultaat. De producten van Kiki Curls kun je gebruiken voor de Curly Girl methode (CG methode). Dit is een methode waarmee je met enkele stappen krullend haar verzorgd en mooi laat uitzien.